Thomas Hellsing


 

 Foto: Rolf Enström

Mina motivområden skiftar men oftast handlar det om platser, landskap och föremål. Människan och hennes aktiviteter finns alltid närvarande i någon form, mestadels i bakgrunden där man kan ana spåren efter hennes närvaro. Men inte alltid. Jag är först och främst fotograf och jag dokumenterar det jag ser, här och nu. Allt kan fotograferas och motiven dyker upp där man allra minst anar.

Mina bilder är publicerade i tidskrifter, böcker, bokomslag och skivkonvolut. Är sedan mitten av 70-talet verksam i Stockholm. Som fotograf är jag självlärd. Jag fick min första kamera när jag fyllde sju år. Mitt första mörkrum fick jag som tolvåring. Sedan dess har jag fortsatt att fotografera, låt vara med en del periodvisa avbrott. Studier i konst- och musikvetenskap har givit mig kunskaper och perspektiv på mitt fotograferande och bildkonsten i alla dess former är en outtömlig inspirationskälla.

Det senaste året har jag tillsammans med tonsättaren Rolf Enström sysslat med att återupptäcka bildspelet. Sedan vi gjorde våra bildspel under 80-90-talet har den gamla tekniken med diabilder och datorstyrda karusellprojektorer fasats ut och tekniken har blivit helt digital. Vi planerar att göra en serie stillbildsfilmer under de närmaste åren. Vårt första gemensamma projekt heter "Signs" och blivit köpt av SVT. Hittills har vi gjort fyra bildspel med digital teknik.

Bilderna på hemsidan kan naturligtvis köpas. Pris varierar beroende användningen. Ta kontakt med mig för en prisdiskussion. Jag levererar antingen digitalt eller färdiga utskrifter i storlek upp till A2.

Tel: 08 - 718 23 31 Mobil: 070 - 407 61 64
e-post: th@thomashellsing.se

Medlem i:
Svenska Fotografers Förbund
Föreningen Fylkingen